Útajánlat kereső
Év vége és Szilveszter Vietnámban
Vietnám, Körutazás Vietnámban
Indulás 2024-12-26
Szállás típusa:
Hotel ****
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
kétágyas
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
11 éj
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

A kiscsoportos körutazás rögzített alap ára (9-16 fő): 2.365€/fő, egyágyas felár: 465€/fő.

ÁR GARANCIA: Megadott áraink 2024. december 26.-ig érvényes, €-ban rögzített, szerződéses árak.  Körutazásaink és helyi programjaink árait, a Ft árfolyamának megjósolhatatlan és hektikus változásai miatt,  USD-ben rögzítettük és ezek 2023. december 31,-ig érvényesek. Ennek következtében a katalógusáraink egyben szerződéses árak is, amik az utazási szerződés megkötése után sem változnak!  

 

REPÜLŐJEGYEK: a jelenlegi - és várhatóan hosszabb távon is - hosszabb távon is rendkívül változó árú nemzetközi repülőjegyeket az alapajánlatról leválasztottuk és külön kezeljük, hogy a legolcsóbb választási lehetőséget biztosíthassuk utazóinknak. Utasaink számára a repülőjegyekhez egyedi árajánlat készül, a napi aktuális légitársasági ár alapján. Ennek alapján a repülési költség Ft-ban fizethető budapesti repülőjegy irodánknál.

 

RÖVID PROGRAM LEÍRÁS:

 

1.     nap: Indulás Budapestről, menetrend szerinti járattal (VIE/BUD-DXB-HAN, 2024. december 26.)

2.     nap: Megérkezés Hanoiba

3.     nap: Egésznapos városnézés Hanoi-ban 

4.     nap: Ninh Binh – Hoa Lu - Tam Coc – Trang An

5.     nap: Hanoi - Halong öböl hajókirándulás 

6.     nap: Halong öböl hajókirándulás – Den Do – Hoi An – szilveszteri program

7.     nap: My Son - Hoi An 

8.     nap: Hoi An – Da Nang – Hue

9.     nap: Hue - Ho Chi Minh City

10.  nap: Cu Chi Alagutak - Ho Chi Minh City városnézés

11.  nap: Ho Chi Minh City – nyaralás kezdete vagy hazautazás 

12.  nap: Visszaérkezés Budapestre

 

 

RÉSZLETES PROGRAM:

1.     nap: Indulás Budapestről, menetrend szerinti járattal (2024. december 26.)

A közös felszállás pillanatában csoportvezetőnk is szolgálatba helyezi magát. Kérünk, ne kövesd a lankadtan ülő és képernyőt bámuló átlag utazókat, hanem támadd le őt bátran! Szívesen áll rendelkezésedre minden kérdésben, vagy csak egyszerűen mesél (és mesél, és mesél…) Ázsia csodáiról. 

2.     nap: Megérkezés Hanoiba

Érkezés Hanoi nemzetközi repterére, majd transzfer a szállodába. A nap hátralévő részében Hanoi óvárosának gyalogos megismerése, a 36 utca sok évszázados világának felderítése és közös vacsora. A vacsora után szabad barangolás az óvárosban.  

A repülőút fáradalmait érdemes egy kis pihenéssel feledtetni. Késő délután a híres óváros, a „harminchat utca” néhány érdekes titkának megismerése következik, természetesen gyalog. A III. század során fallal körülvett kereskedő város a citadella és a folyópart között helyezkedik el. Az egymást követő királyságok után 1010-ben nyerte el végleges formáját és lett a 36 királyi dekrétummal biztosított céh helye. Utcáinak nagy része még mindig X. században meghatározott termékeket árusítja, de mindegyik neve az eredeti céh termékének árusítási helye és nem egy utcanév. Nagyon izgalmas ezeken a régi utcákon és az ezeket összekötő sikátorokban barangolni.

Nem árt megismerkedni Vietnám konyhaművészetével, nem mindennapi ételeivel sem, már az első este. Ezért a séta után elmegyünk vacsorázni egy egészen különleges belvárosi étterembe. Vacsora után jó program lehet Hanoi óvárosa éjszakai életének felderítése. Az óváros Hanoi éjszakai életének központja, rengeteg vásárlási lehetőséggel és látnivalóval. Szállodánk az óváros északi részén van, így egy jó kis barangolást javaslunk az óvárosi negyed nyüzsgő utcáin.

Szállodánk az óváros északi részén van, kapujától szinte egyenes út vezet az esti piacon keresztül a város legszebb helyére. A barangolás és vásárolgatás után, az este lezárására egy jó kis beszélgetést, a repülőút fáradalmainak kipihenést egy kis kávéház vagy szabadtéri étkezde teraszán. 

A legszebb hely erre az esti zsibbadásra, amit csak javasolhatunk, a Hoan Kiem tó partja. Éppen ide érünk ki a vásározás végén.

 

3.     nap: Egész napos városnézés Hanoiban

Mai, egész napos kirándulásunk Hanoi legszebb és legérdekesebb látnivalóihoz vezet.  Ezekre a látnivalókra nem csak mi vagyunk kíváncsiak, ráadásul vasárnap is lesz, amikor is a több mint 8 milliós város lakói a heti pihenő napjukat töltik. Nem egy otthonülős társaság, ezért a program sorrendjét a helyszínen állítjuk össze, de biztos, hogy mindent megnézünk, ami a programban szerepel. Az egész napos, sűrű program után jól fog esni egy szabad és barangolós este Hanoiban.    

Mai, egész napos kirándulásunk Hanoi legszebb és legérdekesebb látnivalóihoz vezet.  Ezekre a látnivalókra nem csak mi vagyunk kíváncsiak, ezért a sorrendet a helyszínen állítjuk össze, de biztos, hogy mindent megnézünk.

Programunk egyik fő pontja kicsit politikainak tűnhet, de a helyszínen ki fog derülni, hogy nem az. Megtekintjük a Ho Chi Minh Complex épületeit, meglátogatjuk a Mauzóleumot és a régi császári palota területén kialakított Elnöki Palota múzeummá alakított épületeit és kertjét. Következő állomásunk az ezer éves Egypilléres Pagoda.

Délelőtti programunk következő állomása az Irodalom Temploma, Vietnám legrégibb, Konfuciusnak szentelt egyeteme. Az 1070-ben épített templom adott helyet a közoktatásnak is megnyitott Császári Akadémiának több mint 600 éven keresztül. 

Tovább megyünk Hanoi egyik legszebb és legnagyobb tava, a Nyugati tó partjára. A tavat két részre osztó, ezer éve épül pallóhíd, ma már töltés úttá vált. Középtájon csatlakozik be két kis sziget és a rajtuk álló két ősrégi és csodaszép buddhista templom hidja. 

Mi az izgalmasabbat, a 6. században épült híres Tran Quoc Buddhista pagodát tekintjük meg. Ha szerencsénk van (szokott lenni…) az egyik itt rendezett fesztivált vagy egy, a templom környékén gyakran rendezett sárkányhajó versenyt is meg tudunk majd tekinteni. Megebédelünk egy helyi, egészen különleges étteremben. Azok számára, akik megrendelték a gasztro programot, az ebéd ingyenes. 

 Délutáni programunk több híres helyre is elvisz. Elsőként az Etnológiai Múzeumot látogatjuk meg, ahol Vietnám 54 nemzetisége - mai is élő – kultúrájának emlékeivel ismerkedünk meg. Különösen érdekes a szabadtéri skanzen, ahol a törzsek jellemző építészetét és az épületekben elhelyezett kiállításokat tekinthetjük meg. 

Nem kell megijedni, ez nem lesz egy, a középiskolai kötelező múzeumlátogatásokra emlékeztető valami. Csoportvezetőnk a kellemes séta közben rengeteg, a látottakhoz kapcsolódó vietnámi történetet, mondát és legendát fog mesélni. Ennyi azért kell majd a további napok megalapozásához.

Ezután egy kellemes séta következik az óvárosban, a „36 utca” nevezetességei közt. Meglátogatjuk a Hang Be piac utcáinak forgatagát, sétálunk Hanoi legkedveltebb pihenőhelye a Hoan Kiem tó partján, betérünk a tó közepén lebegő i.sz. 600 körül alapított Ngoc Son templomba is.

Itt is lesz pár érdekes történet és rege. Miért is hívják a tavat a Visszaadott Kard Tavának? Mi köze van az egésznek a tóban élő rengeteg teknőshöz, amelyek egyik 2.5 méteres példányát ki is állították a templomban?

 

4.     nap: Ninh Binh – Hoa Lu – Tam Coc – Trang An

Egész napos kirándulás Ninh Binh tartomány északi részébe, Hanoitól kicsit délre kb. 100 km távolságra. Utunk a világörökség részét képező tartományban halad. Először a Hanoi környéki mezőgazdasági területeken haladunk keresztül, majd befutunk Ninh Binh tartomány karsztos hegyvidékére. Itt lesznek szépen egymás után a programok. Vietnám ősi fővárosa: Hoa Lu. A szárazföldi Halong öböl: Tam Coc. A sziklabarlangban fészkelő szent hely: a Bich Dong Pagoda. Különleges ebéd a Füvészkertben. Az elárasztott grottó vidék vizeinek barlangjai és rejtett templomai több, órás csónaktúrával: Trang An vízi mesevilága.

Délelőtti első megállónk Hoa Lu, az ősi főváros, a Dinh és Le dinasztiák székhelye. Hoa Lu a Vietnámi királyság központja volt 10. – 11. században. A kb. 3 km2 – es citadella területén számos érdekes emlék található ebből az időszakból. 

A két ma is zavartalanul „üzemelő” évezredes emléktemplom fantasztikus épületegyüttesének és környékének felfedezése jó betekintést nyújt Vietnám évezredes kultúrájába. Szintén érdekes az ásatások területének fedett csarnoka a feltárt eredeti palota udvarral, a feltárás során megtalált emlékek kiállításával. 

Az ősi fővárosban tett séta után tovább indulunk a vidék belsejébe, Tam Coc-ba, a szárazföldi Halong öböl grottó vidékére. A vidék hegyei közt rejtőzködő különleges pagoda a Bich Dong lesz. Két hatalmas sziklacsúcs közé szorítva, a folyó szintjén épült a pagoda fő létesítménye. Innen jó pár gyönyörűen megfaragott lépcsősor vezet a pagoda második szintjére, ami egy sziklaperemre épített szentély, a Trung pagoda. Mögötte nyílik a szikla tetejéig felkúszó megszentelt barlang. Végighaladva rajta, kilépünk a szikla csúcsára épült pagoda komplexum, a Thuong területére. Itt található a szárazföldi Halong legszebb kilátása a grottó vidék cukorsüveg alakú szikláival és hegyeivel sűrűn teliszórt folyó völgyére és rizsföldjeire.

Az ősi templomban tett séta és lépcső mászás után Tam Coc teleülésre megyünk, mert már éppen ideje lesz egy jó kis ebédnek. Minden programunkban, ha leírjuk, ha nem van egy kis Vietnámi konyha is. Most sem megyünk a szokásos turista abrakoltató létesítmények egyikébe sem. Kényelmesen megebédelünk Tam Coc egyik híres, a helyi konyhát bemutató étteremben. Olyan hely ez, ahol Tam Coc megismerésére érkező "bennszülöttek" is szívesen esznek, mert igazi, helyi és remek minőségű az étel. Semmi különös, csak igazi Vietnámi ételek megvarázsolva a francia konyha rafinált kiegészítéseivel.

Délutáni programunk a Trang An Nemzeti Park területének csodálatos hegyei, folyói és barlangjai. Mindez, természetesen, csónakon. Ez a terület az UNESCO világörökség része. Ráadásul nagyon különleges. Ötvözi a természeti szépségeket a kulturális örökséggel. 

Sajnos, nem egy fél napos kirándulás az, ahol ezt a Vietnám laoszi határa mentén több száz kilométer hosszan húzódó grottó vidéket részletesebben be tudnánk mutatni. De kirándulásunk ennek egyik legszebb részére vezet.

Ebéd után csónakba szállunk és több órás evezős csónakkirándulást teszünk Trang An természeti és kulturális csodái közt a Ngo Dong folyó által elárasztott vidéken. A mai kirándulás talán legérdekesebb szakasza a folyami-barlangvidék. 

A folyó utat tört magának a karsztvidék hegyei közt és remek barlangokon, szurdokokon folyik keresztül és teljesen elárasztotta a sziklák közötti vidéket is. Több száz négyzetkilométernyi kristálytiszta vízfelület, sok évszázados, csak vízen keresztül elérhető templomok és a sziklák talpához simuló tenyérnyi rizs parcellák is színesítik a két órás csónakutat. Ez az a terület, ahová a a királyi udvar költözött a támadó mongol hadak elől, és ahol megállították és elpusztították a támadókat. A harcot vezető tábornok emléktemplomát is meglátogatjuk. Az itteni pihenő pont alkalmas lesz arra, hogy idegenvezetőnk meséljen néhány, Vietnám történelméhez fűződő érdekes történetet is. a   XIII. században A nap végén, a kikötőből indulunk vissza Hanoiba. 

 

5.     nap: Két napos hajókirándulás a Halong öbölben – első nap 

Ezen a reggelen megkezdjük 3,5 órás utunkat a Halong öböl felé. Az út a Vörös folyó deltájának gazdag mezőgazdasági tájain, ültetvényein keresztül vezet. Története is eléggé „sűrű”. Az első feltárt történelmi emlékek 34.000 éves emberi jelenlétről tanúskodnak. két kőkorszaki kultúra is virágzott itt évezredeken keresztül.  A síkság és a folyó torkolatvidéke az ázsiai mezőgazdasági kultúra egyik leghíresebb bölcsője a Mekong medence tájai mellett.

Ez a vidék az UNESCO világörökség része. Déltájban megérkezünk a Halong öböl egyik új látványossága, a Tuan Chau üdülősziget kikötőjébe és hajóra szállunk.  

Miután tovahajózunk az öbölben, felszolgálják ebédünket, miközben a hajó elindul útjára, a szigetvilágba. Az ebéd után nem sokkal, már a szigetek között hajózva, megkezdődik a délutáni program. 

A hajó megáll egy kis szigetnél és barangolás következik a Halong öböl egyik legszebb cseppkőbarlangjában, a Meglepetés (Surprise) barlang cseppkő csodái közt. Egy kis fürdőzés következik a Titov sziget homokstrandján. Vannak még további programok is: ilyen lehet a gyöngyfarm, a kajakozás és az úszó falu meglátogatása. Ezeket a programokat az időjárástól és az utasforgalomtól függően szokták belerakni vagy a délutáni, vagy a másnap reggeli programba. A délutáni programról visszatérve már nincs más dolgunk, csak élvezni a szigetvilág látványát a napozó fedélzetről. Vacsora után a bátrabbak kipróbálhatják a lámpás tintahal halászat izgalmait is.

A nap vége felé a hajónk horgonyt vet éjszakára a szigetek közti egyik csendes öbölben. Vacsora előtt a sétáló fedélzeten részt lehet venni egy rövid főző tanfolyamán, „Edd meg, amit főztél!” befejezéssel. Ezután szolgálják fel a vacsorát a hajó éttermében.

Vacsora után a napozó fedélzeti bár vár mindenkit remek koktélokkal és egyéb kortyolni valókkal. Lehetőség van akár egy profi masszázst is rendelni, ami igencsak kellemes levezetése lehet az egésznapos nyüzsgésnek.   Az éjszaka sötétje és a holdvilág, a körülöttünk lebegő többi hajó fényei igencsak romantikus körítést biztosít az esti pihenéshez. Az éjszakát a Halong - öbölben, a hajón töltjük.

 

6.     nap: Halong Öböl hajókirándulás –  Hanoi – Hoi An – szilveszteri program 

Kevés szebb dolog van a világon, mit a napfelkelte a Halong öbölben. Javasoljuk a kicsit korai felkelést, a reggeli szellő frissességét és egy kis mozgást a napozó fedélzeten. Nincs más reggeli feladat, csak élvezni, ahogy a felkelő nap beteríti Halongot. 

Kora reggel felszolgálják a reggelit, míg a hajó a csodálatos sziklaalakzatok között elér a reggeli tengeri programok helyére. A tényleges programot a kapitány határozza meg. A hajó kísérő csónakja a fedélzeti ajtóhoz áll és aki csak akar beszáll. A többiek tovább lazulhatnak a hajón. A program után a hajó visszaindul és lassan halad a kikötő felé a Halong öböl szigetvilágán keresztül. Közben felszolgálják az ebédet, ami igazából büfé jellegű és mindaddig bármit lehet fogyasztani, amíg a hajó meg nem áll a kikötőben, vagy amíg bármi is marad a tálakon. Partra szállunk, majd visszautazunk Hanoiba.

Visszaérkezve Hanoiba, az esti géppel elrepülünk következő állomásunk, Hoi An felé. Da Nang-ba érkezésünk után egy nagyjából egy órás buszos út vár ránk a városon keresztül Hoi An-ig. Azonban ez az esti út sem unalmas. Nem véletlenül nevezik Vietnám harmadik legnagyobb városát a fények városának. Megérkezés után bejelentkezünk a folyóparti szállodába, közvetlenül az óváros mellet.

Hoi An városa utunk egyik legszebb állomása, Vietnám igazi ékszerdoboza, a világörökség része. 

SZILVESZTER ESTE HOI AN-ban: Megérkezve Hoi An egyik legszebb folyóparti pálmakertes és medencés üdülőjébe, bajalantkezünk. Egy kis fürdőzés után következhet a szilveszteri gála vacsora az üdülő éttermében. 

A vacsora után elindulunk az óváros szilveszter éjszakai bulijába. Csak 100 méter szállásunk bejáratától Hoi An – a világörökség részét képező – fél évezredes – óvárosa. Ezen az estén és éjszakán ez a teljes városrész az új év eljövetelét ünneplők színes és nyüzsgő tömegének felhőtlen és felszabadult ünnepévé változik. Nagy lélegzetet veszünk és mi is elmerülünk az ünnepi forgatagban.

 

7.     nap: My Son – Hoi An óvárosa nappal és éjszaka 

Délelőtti a Champa királyság megszentelt völgyének My Son-nak emlékei közé indulunk. Az 1300 évig fejlődő és virágzó szent völgy templomai és szentélyei a királyság szellemi központjaiként funkcionáltak a Garuda csőrének formáját idéző és a hely megszenteléséhez vezető hegyorom völgyében. A kirándulás során a chamok történetének és kultúrájának emlékeit ismerhetjük meg és részt vehetünk egy Apsara tánc bemutatón is. 

Hoi An-ba visszatérve megebédelünk és egy kulturális sétát teszünk az óvárosban. Könnyű ebéd után indulunk délutáni és esti városnézésünkre Hoi An óvárosába, amely egy kivételesen jó állapotban fennmaradt példája a 15- 19. századi dél-kelet-ázsiai kereskedelmi kikötőknek, kínai és japán kereskedelmi kolóniáknak. A 12 fő különleges helyszín (házak, templomok, közösségi házak, piac) mellett Vietnám ékszerdobozának nyüzsgésébe is belekóstolunk.

Az épületek és az utcakép hűen tükrözik mind a vietnámi, mind a külföldi kultúrákat, amelyek kombinációjából létrejött ez az egyedülálló örökség.

 

8.     nap: Hoi An – Hue

Reggeli után elutazunk Hue sok évszázados városába. Da Nang-ba érve meglátogatjuk a Márvány Hegységet.  Az Öt Elem hegységének is gyakran nevezett márványkúpok barlangjainak és sziklaplatókon álló templomainak, pagodáinak története jó pár ezer évet ível át. 

A víz hegyének, a hegy lábától induló és a hegy csúcsáig felfutó lépcsői és sziklaösvényei egy egységes szent úttá kötik össze a barlangokat és szabadtéri templomokat, pagodákat. Található itt a III. századból származó, Shiva tiszteletére emelt barlang oltár, szerzetei sír, Buddha kert, sziklafaragvány és szent barlang és templom is.

Tovább indulunk Hue felé. A körülbelül 4 órás út áthalad Vietnám néhány legcsodálatosabb és legegzotikusabb táján. Da Nang-on áthaladva felkapaszkodunk a Ködhegység tetejére, megállunk a Felhők és Tengerek kilátója felejthetetlen panorámájánál is. Tovább indulva és a hegységből a Hue-i öbölbe leereszkedve megcsodáljuk Lang Co homokpadra épült városkáját, tovább haladva a különleges tájon, meglátogatjuk Közép-Vietnám egyik legszebb lagúna vidékét egy kis friss osztrigáért. Az út végére érve belépünk Hue, az egykori, és hajdani fényét még ma is megőrző, császárvárosába. 

Délután egy barangolós túrát teszünk Császárvárosban, melynek központja az uralkodók székhelye, a Citadella. Megnézzük a Thai Hoa palota, 80 hatalmas faragott gerendával támogatott épületét, a császárváros tágas csarnokait. Meglátogatjuk a Mandarinok Termét és a helyet, ahol a tiltott Bíbor Város állt egykoron. Sajnos, közelmúlt történelmi viharai komolyan megtépázták az egykor a Pekingi Tiltott Várossal vetekedő palotát, de a felújítás folyamatos. A magas falakkal elhatárolt palota együttes jó része már visszakapta régi fényét. Az ágyasok kertje, a királyi olvasó terem, a színház, a tükörfolyosók, a hajnalváró pavilon mind-mind a császári idők pompáját mutatja. 

Szállodánk nem messze a folyóparti sétánytól, a „külföldiek városrésze” főutcáján van, Hue esti szórakozó negyedének központjában. Több utcányi körzetet zárnak le esténként az autó forgalom elől és az a környék sétáló utcává és szórakozó negyeddé változik. Az éttermek, kávézók előtt asztalok sorakoznak, az egyéb üzletek választéka is kiköltözik a járdára. A folyópart kivilágított sétányai, a számtalan bár, étterem és soha be nem záró üzlet, esti csónakázás a Parfüm folyón is remek szórakozási lehetőséget nyújt.

 

9.     nap. Hue – Ho Chi Minh City 

Reggeli után egy hajókázásra megyünk a romantikus Parfüm folyón. Hue folyója nagyon szép, partjain a császári múlt gazdag kereskedőinek házai mellett a francia időszak polgári villái sorakoznak. Nevének történetét is elmeséljük, sőt, ha szerencsénk van, a forrásvidék szantál erdeinek ágaiból is kapunk egy kis illatos emlékeztetőt. „Sajnos, ez csak akkor érezhető, ha a csónakázás előtt vagy egy héttel jó nagy vihar volt a hegyvidéken és magával sodorta a frissen letépett szantál ágakat és leveleket. Ha nem, akkor csak egyszerűen lélegzetelállítóan szép a folyó.

A csónakút végén érünk el az egyik folyókanyarultban, a víz partján álló Mennyei Hölgy Pagodájához (Thien Mu Pagoda), a mai nap első állomásához. A már több mint 400 éve itt álló és letisztult mahájána stílusú építészetéről híres pagoda együttes Közép-Vietnám egyik leghíresebb szent helye, ami egy árvák nevelésére szakosodott templomi iskolát is üzemeltet. Keletkezésének története két „szupererős” mondát is tartalmaz. Ezeket is elmeséljük a pagoda kertjében sétálva. Arról is beszélünk, miért éppen a nepáli Lumbini liget mása található a világ összes buddhista templomában. 

Hue-t császársírok veszik körül, és a leghíresebbet meg is látogatjuk. Folytatjuk utunkat a folyó mentén Minh Mang király sírhelye felé, aki a Hue-i Nguyen dinasztia második császára volt és 1841-ig uralkodott. Sírjának legjobb helyét 14 évi gondos keresgélés után választották ki és 10000 katona építette 4 éven keresztül. A hagyományos kínai palota elrendezés szerint épült, tágas udvarokkal, kapukkal, templomokkal. szentélyekkel tagolt épület és park együttes a Feng Shui elvei alapján épült és 40 csodálatos építményből áll. 

Ebéd után tovább repülünk Sai Gon-ba, a selyemgyapotfa 15 millió lakosú városába. Megérkezés után bejelentkezünk a szállodába. Estére nem terveztünk fix programot, mert (tapasztalataink szerint) itt már kell egy kis pihenés, szabadság mindenkinek… 

Szállodánk a belvárosban, az esti kereskedelmi és szórakoztató negyed közepén van és nem véletlenül. Este a belváros számos lehetőségével ismerkedhetünk meg, hiszen tényleg csak pár lépés bármi, ami a városban este csak érdekes lehet. A 15 milliós kisváros igazán jól felkészült arra, hogy este is jól érezzük magunkat.

A rengeteg kis üzlet, a számos szórakozóhely, a parkok, plazák, az éjszakai piacok és – egyszerűen minden kis utca és sikátor - remek helyek. Minden kapható itt, ami csak elképzelhető. A kávéházak, éttermek, utcai kifőzdék, a különböző „taligákon” árult és frissen készített ételek választéka is lenyűgöző.  

Aki a kicsit vadabb estére vágyik, annak a Bui Vien-nek, az éjszakai élet központjának és a belváros sétáló utcájának, valamint a környék izgalmas szolgáltatásokat és kalandokat ígérő sikátorainak éjszakai életét javasoljuk közelebbről megvizsgálni. 

 

10.  nap: A Cu Chi alagutak - Ho Chi Minh City városnézés 

Reggeli után meglátogatjuk a Cu Chi alagútrendszert. A majdnem 300 km hosszú és már az ötvenes évek közepétől fokozatosan kiépülő alagútrendszer a Viet Kong fontos bázisát képezte a vietnami-amerika háború során, de már a franciák elleni függetlenségi harcok során is fontos szerepet játszott. 

 

Külön érdekesség, hogy a földalatti erődrendszert soha nem sikerült elfoglalni vagy elpusztítani. A több szintes földalatti járatokkal összekötött termek igazi földalatti várost és erődrendszert alkotnak, bunkerekkel, lakó és katonai létesítményekkel, raktárakkal, kórházakkal, raktárakkal, fegyvergyárakkal.

A délután a „District One”, Ho Chi Minh City francia eredetű belvárosának felfedezésével kezdődik. Az 1800-as évek végén a franciák által 500.000 lakosra tervezett és Francia Indokína közigazgatási központjaként létrehozott városmag igazi „kis Párizs”. Gyarmati utcái, épületei, parkjai, a rengeteg fa és virág megidézi Párizs belső kerületének látványát. Nem is véletlenül. Ugyanazok a párizsi tervezőirodák álmodták meg, mint a mai Párizs belvárosának utcáit. Itt olyan látványosságokat nézhetünk meg, mint a Notre Dame Katedrális, vagy a központi Posta és elhaladunk a díszes Városháza és az öreg Operaház mellett is. 

 A nap zárásaként a kínai negyedet látogatjuk meg. Saigonban ez a mondás járja: „Ha az első kerületben laksz, akkor gazdag vagy. Ha a harmadikban, akkor biztosan kínai.” 

A várost előszőr ie. 820-ban említik a kínai krónikák. hosszú történelme során volt Kína és Khmer birodalom része, francia közigazgatási központ, főváros.  Ma Vietnám legnagyobb és talán legjobban fejlődő városa és ipari-kereskedelmi székhelye. amióta csak említik, megemlítik kínai lakosságát is. Kínai eredetű közössége több millió fős és főleg a 3., 5., és 6. kerületben lakik. 

A kínai népesség egyik legfontosabb szent helye a Thien Hau templom, ami 1780-as felépítése óta folyamatosan a mindennapi élet irányítója és legfőbb találkozóhelye a város kínai származású lakosságának.  Ez a templom délutáni programunk utolsóelőtti színhelye. 

Végig sétálunk az egymás mögött sorakozó udvarokon, egészen az égi hölgy főszentéjéig. A séta során megismerhetjük a szemünk előtt folyó szertartásokat, a falakon lévő különböző alkotásokat, felajánlásokat.  Talán az egyik legszebb iparművészeti alkotás a két udvar tetejének peremén végigfutó porcelán fríz.  

Utolsóként elugrunk az „igazi” kínai Binh Tay piacra Cho Lon városrészben. Visszatérünk a szállodába, aztán… vár Saigon éjszakája. Szállodánk nagyon jó helyen, a belváros szívében áll. Innen nem csak a látványosságok, de az éjszakai élet „legjobb helyei” is könnyedén elérhetők. Van, aki vásárolni akar; van, aki csak nézelődni, de van olyan is, aki keményebben bele akar csapni a saigoni éjszakába. Megszámlálhatatlan lehetőség van minderre. A legegyszerűbb, ha megkérdezi csoportvezetőnket, biztosan megkap minden információt! 

 

 

11.  nap: Ho Chi Minh City – elutazás

Reggeli után kijelentkezünk és a csomagokat a szállodában hagyjuk megőrzésre. A délelőtt és a délután egy része, egészen a különböző járatok transzferéig szabad és remek alkalmat ad az utolsó bevásárlásokhoz, illetve a városnézéshez. a 15 millió lakosú város rengeteg olyan felfedezni valót rejteget, amit a körutazás programjában nem tudtunk megmutatni. Csoportvezetőnk viszont nagyon sok helyet ismer itt és szívesen ad tanácsot az idő eltöltésére, kisebb autós programok ajánlásához és ő maga is rendelkezésre áll idegenvezetőként. 

Azok számára, akik kiegészítő nyaralást választottak: A mai napi program ugyanúgy kezdődik, mint a többieknek, de… Nap közben búcsút vesznek a csapattól és kivisszük őket a repülőtérre, a nyaralóhelyre induló járathoz. Tekintettel a januári időpontra, mi Phu Quoc szigetét javasoljuk elsősorban. További részletek a szigetről és a nyaralási lehetőségekről az alábbi oldalon találhatók:

 

http://www.vietnamiut.hu/nyaralas-vietnam-ban-phu-quoc-szigeten/

 

Azok számára, akik hazatérnek: késő este indul a transzfer a szállodából. Azok részére, akik tovább utaznak nyaralási programjaink valamelyikére:  a szállodától indul az egyéni transzfer, előzetes egyeztetés szerint. 

Aztán… Mindenki elrepül, de mi szeretettel várunk mindenkit vissza egy követkető izgalmas utazásra! 

 

12.  nap: Visszaérkezés Budapestre

Gépünk érkezik 13.25-kor Budapestre.

 

Ár információk

Az ár tartalmazza:

- éjszakai szállások kétágyas elhelyezéssel, reggelivel. Az ár a szolgáltatásokat és a helyi adókat is tartalmazza. (egyágyas elhelyezés kérhető)

- a programterv szerinti ellátás

- privát, légkondicionált buszos szállítás a körút során

- belső repülőjegyek (max 15kg feladott poggyász és max. 7 kg kézipoggyász utasonként.)

- minden tevékenység és belépő díj a programterv szerint

- idegenvezető magyar nyelven a körút során

- a programterv szerinti étkezések (legalább félpanzió, naponta megjelölve, italfogyasztás nélkül)

- ásványvíz a buszos utazások során.

Az ár nem tartalmazza:

- nemzetközi repülőjegyek és repülőtéri illetékek. Külön kezelt megrendelés. „Saját repjegy is felhasználható.

- magyar idegenvezető esetleges repülőjegy költsége (csak abban az esetben, ha már nem tartózkodik a helyszínen és Budapestről/Bécsből viszi a csoportot). Ez a Ft-ban számolt költség a teljes csoport között kerül szétosztásra.

- Személyes költségek

- Étel és italfogyasztás a programtervben megadottakon felül

- Egyénileg megvásárolható kiegészítő programok és szolgáltatások

- Kötelező költség a helyi személyzetnek (8 USD/nap/fő).

- Szállodai kötelező vacsorák és kiegészítő költségek a fesztivál szezonokban és a csúcsszezonban (a végleges árajánlat tartalmazza)

- További, az útitervben nem részletezett szolgáltatásokon felül kért egyedi szolgáltatások

- BBP és útlemondási és esetleges COVID biztosítás

Hírlevél feliratkozás