Útajánlat kereső
Zalakarosi fürdő - minden cseppben élmény!
Magyarország, Kirándulások Belföldön
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

 

Időpont: 2023. július 21.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.15 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

 

Program

Generációk óta a családok kedvelt fürdője. Kisgyerekre, nagygyerekre, szülőkre, nagyszülőkre is ezernyi élmény vár! Izgalmas vízi kalandok, szélsebes csúszdázás, frissítő- nyugtató-gyógyító kezelések és gyógyvizünk éltető ereje – egy helyen az aktív kikapcsolódás és a nyugalom szigete.

 

Elutazás reggel 7.30 órakor a Népligetből. Az 1965-ben alapított Zalakarosi Fürdő - az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően - mára Magyarország egyik legnagyobb fürdője lett, nyáron több mint 5000 m2 vízfelület áll a vendégek rendelkezésére, ebből kb. 1 500 m2 vízfelület fedett. A fürdő az utóbbi években teljesen megújult. A terápiás szolgáltatások mellett a wellness fellegvára lett.

A páratlan természeti környezet és az itt lakók vendégszeretete mellett, a város elsődleges vonzereje a gyógyfürdőkomplexum, amely több mint 55 éves múltra tekint vissza. A zalakarosi gyógyvíz Európában is egyedülálló nátrium kloridos és hidrogén karbonátos hévíz, amely a jodid- és bromid-ion tartalma következtében a jódos-brómos, szulfid-ion tartalma miatt pedig a kénes gyógyvizek csoportjába sorolható. A víz enyhén radioaktív, metabórsav tartalma igen nagy. A gyógyvíz legjobb hatását a krónikus nőgyógyászati, a mozgásszervi és ízületi betegségek gyógyításában, az idegrendszeri-, szív- és keringési-, valamint anyagcserezavarok kezelésében fejti ki. A fürdőn két nagyrészt lehet alapvetően elkülöníteni: a különböző vízi élményeket nyújtó gyógy centrumot és élményfürdőt, melyekhez szabadtéri medencék is tartoznak, valamint a fedett termálfürdőt és a hozzátartozó termálstrandot. Mindezek mellett a fedett fürdő épületében kapott helyet a teljesen felújított gyógyászati részleg. A fürdőben különböző hőmérsékletű gyógy- és termálvizet használnak. A gyógyvízellátás több kútból történik. A 96 °C-os termálvizet gyógyászati célra alkalmazzák, míg az 53 °C-os termálvizet a strandmedencék feltöltésére. Visszaindulás Budapestre 18 órakor.

Belépőjegy: felnőtt napijegy: 6.500,- Ft/fő, d/ny.: 5.550,- Ft/fő, gy: 3.300,- Ft/fő, Gyógy- és Termálvilág kiegészítő jegy: 1.950,- Ft/fő, Szauna világ kiegészítő jegy: 3.200,- Ft/fő

A napijegy tartalmazza a fedett fürdő, strandfürdő és élményfürdő használatát. Diák napijegy: 6-17,99 éves, személyi és diákigazolvány felmutatásával. Nyugdíjas napijegy: 65 év feletti életkor igazolása érvényes magyar személyazonosító igazolvány illetve a magyar nyugdíjas igazolvány felmutatásával. Gyermek napijegy: 3-5,99 éves korig.

Az belépőárak tájékoztató jellegűek, változhatnak!

Ár információk

Részvételi díj: 13.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 10.690,- Ft/fő


Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hírlevél feliratkozás