Útajánlat kereső
Hévízi felfrissülés és a Kis-Balaton
Magyarország, Kirándulások Belföldön
Indulás 2021-07-10
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Egy napos
Utazás:
Busz
Időtartam:
1 nap
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
LeírásUtazás:  
autóbusszalLehetőség van saját autóval részt venni a programon, ez esetben a csoporthoz történő csatlakozás díja 5.000 Ft/fő. 

Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2021-ben:
- autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betartásával közlekedtetjük,
- az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti,
- az autóbuszon a maszk viselése mindenki számára kötelező,
- kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek.

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.

Program: Indulás reggel 7:00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás rövid megállóval, és érkezés a délelőtt folyamán az ország egyik legfontosabb tájvédelmi körzetébe, a Kis-Balatonhoz. A környék egyedülálló madár- és növényvilága, történelme, a felújított látogatóközpont elbűvöli a vendégeket.  Szakszerű vezetéssel a Kis-Balaton felfedezésére indulunk, melynek keretében felkeressük a Fekete István Emlékházat, Matula bácsi kunyhóját, és a Diás szigetet. A hely igazán jó lehetőséget ad a feltöltődésre, a természet szerelmesei csodálatos fényképeket készíthetnek a környékről. A kirándulás után ellátogatunk Zalavárra, ahol a Szent István Kápolnát, a Makovecz Imre tervezte Millenium emlékművet és a Balaton nyugati környékének 9-10. századi történelmét ismerhetjük meg.

A délután folyamán tovább utazunk Hévízre, a városba, melynek neve összefonódik a világhírű gyógytóval. A várost azonban nem csak a világhírű tó miatt érdemes felkeresni. A Hévízhez tartozó Egregy borospincéi, az itt található Árpád-kori templom, a virágzó belváros hangulatos üzletei és sétányai mind várják a látogatókat.  A hévízi program során elektromos kisvonattal járjuk be a várost, megismerkedünk a világhírű gyógytóval, a város nevezetességeivel. A vonatozás egyik állomása az egregyi pincesor, ahol megkóstoljuk a környék híres borait. A hévízi tartózkodásunk alatt a városnézés helyett természetesen lehetőség van a tónál eltölteni az időt. A program után szabadidő, majd az esti órákban indulás Budapestre. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Ár információk

Az ár tartalmazza:

utazás autóbusszal és idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:

Belépőjegyek költsége:
Kis-Balaton látogatás szakvezetéssel: kb. 2000 Ft/fő
Hévíz (kisvonatozás+borozás): 2600 Ft/fő
Hévíz tófürdő: 3 órás jegy 3500 Ft/fő

A kirándulás  minimum 35 fő részvételével indul.

Hírlevél feliratkozás