Útajánlat kereső
Korda Filmpark, Zsámbék és az Alcsúti Arborétum
Magyarország, Kirándulások Belföldön
Indulás 2021-08-01
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
program
Utazás:
Busz
Időtartam:
1 nap
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás:

Érdekel a filmkészítés világa? Esetleg szívesen sétálnál filmbe illő szépségű természeti kincsek között? Megcsodálnád a Zsámbéki-medencét a 800 éves, de romjaiban is lenyűgöző katedrális mellől? Akkor ezt a sokszínű és érdekes programunkat jó szívvel ajánljuk figyelmedbe!

Program:

KORA REGGEL: TALÁLKOZÓ 

Idegenvezetőnk az utazási iroda autóbuszánál várja a csoportot a választott felszállási helyen és időpontban. Felszállás után megkezdjük utunkat első állomásunk, Zsámbék felé. Út közben ismerkedünk a tájjal és úticéljainkkal.

DÉLELŐTT: ZSÁMBÉK

Első állomásunk Zsámbék, ahol a 800 éves kései román - korai gótikus templom romjait tekintjük meg. A Zsámbéki-medencére nyíló kilátás mellett a Mátyás király korától a premontrei szerzetesek kezében lévő bazilika romjait tekintjük meg. Az épület sorsát 1763. június 28-án földrengés pecsételte meg, leomlott az északi mellékhajó boltozata és oldalfala. A rom gazdátlanná vált, a köveket széthordták a környékbeliek. A romok megmentését Rómer Flórisnak és Henszlmann Imrének köszönhetjük.

KORA DÉLUTÁN: ALCSÚTI ARBORÉTUM

Zsámbék után Alcsútdobozra utazunk. A településen kívül álló Arborétumot a Habsburg családból származó József nádor létesítette 1820-ban, mint főhercegi kastély parkját. A 40 hektáros park 300 növényfajnak ad otthont, az eredetileg Pollach Mihály által tervezett kastélynak ma már csak a homlokzata áll a parkban. A szakvezetéssel infromatívvá tett séta során Magyarországon őshonos és a világ más tájairól származó növényeket is megismerhetünk.

DÉLUTÁN: KORDA FILMPARK (ETYEK)

Napunk utolsó állomásaként Etyekre látogatunk, ahol a Korda Filmparkban a filmfogatások és a filmkészítés kulisszatitkait ismerhetjük meg. Az ,,Etyekwood"-ként emlegetett stúdióban olyan szuperprodukciók készültek, mint a Hellboy 2. (A pokolfajzat) , a Borgiák sorozat vagy számtalan egyéb produkció és videoklip. Bár egyes filmkészítők ragaszkodnak az egyedi kültéri díszletek megsemmisítéséhez a forgatás végeztével, a stúdiótúránk során filmekből ismerős helyszínekkel találkozhatunk, hiszen több díszletváros is áll egy időben a park területén. A látogatóközpontban interaktív játékokkal kerülhetünk közelebb a filmek világához és a trükkfelvételek készítésének titkaiba is betekintést kapunk. Igazi filmes szakértőként, rengeteg élménnyel gazdagodva fejezzük majd be programunkat, majd indulunk haza. Visszaérkezés a felszállási helyszínekre az esti órákban.

 

2021 február 27-én induló csoportunk az alcsútdobozi "HÓVIRÁG ÜNNEP" idején indul!

Utazás:

autóbusszal

Indulási időpontok

2021-08-01

 • Budapest, Budapest, Hősök tere, Olof Palme sétány (Műjégpálya mellett) 08:10
 • Buda - Budaörsi út, Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds Találkozási idő: 08:50

2021-09-19

 • Budapest, Budapest, Hősök tere, Olof Palme sétány (Műjégpálya mellett) 08:10
 • Buda - Budaörsi út, Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds Találkozási idő: 08:50
Ár információk

Ár tartalmazza:

 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • Csoportkísérő idegenvezető Az ár tájékoztató jellegű, az árváltozás jogát a szervező iroda fent tartja!

Ár nem tartalmazza:

 • Zsámbéki romtemplom csoportos jegy: 800 Ft/fő

 • Alcsúti Arborétum szakvezetéssel: 2350 Ft/fő

 • Korda Filmpark élménytúra: 3150 Ft*/fő

 • adminisztrácíós díj 1.000 Ft/fő*
 • üléshelyfelár 1.500 Ft/fő

Figyelem! A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak! 

A belépők a buszon fizetendők. 

*Kötelezően fizetendő!

FONTOS:Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hírlevél feliratkozás