IRODÁNK SZABADSÁG ÉS AZ ÜNNEP MIATT MÁRCIUS 28. ÉS ÁPRILIS 2. KÖZÖTT ZÁRVA TART!

NYITÁS: ÁPRILIS 3.-ÁN 10 ÓRAKOR.

Útajánlat kereső
Advent Tirolban kirándulással a Bajor-Alpokba
Németország, Bajorország
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Az Ausztria egyik legvonzóbb tartományaként számon tartott Tirolt szokás a Hegyek Országának nevezni, ám kulturális látnivalókban való gazdagsága is rendkívüli. Az Alpok gyönyörű kulisszái között fekvő történelmi kisvárosok, várkastélyok és a vidék szépsége évről évre számos turistát csábít erre a vidékre az adventi időszakban is. Különösen nevezetes a tartományi főváros, Innsbruck karácsonyi vására, melynek központja a város elsőszámú jelképének számító Aranytető (Goldenes Dachl) alatti téren található.
Ezt az adventi programunkat egy bajorországi kirándulás is színesíti, melynek keretében Linderhof kastélyát, a bájos Oberammergaut, az ettali kolostor templomát, valamint Németország elsőszámú téli üdülőhelyét, Garmisch-Partenkirchent mutatjuk meg utasainknak.


Utazás

Légkondicionált luxusautóbusszal.
Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

„A” jelű csoport: 3 éjszaka egy emelt szintű 3 csillagos alpesi szálloda 2-3 ágyas, fürdőszobás szobáiban (tv, telefon, hajszárító, minibar, teafőző). A szobák mindegyike erkélyes. A szálloda egy Kitzbühel környéki faluban található, 2000 méter feletti hegyek között. A szállodához egy kis wellness részleg is tartozik, melynek szolgáltatásait utasaink ingyen használhatják (szauna, gőzfürdő, infrakabin).
„B” jelű csoport: 3 éjszaka egy 4 csillagos alpesi szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban (tv, telefon, hajszárító, széf). A szobák mindegyike erkélyes. A szálloda egy Innsbruck környéki faluban található, 2000 méter feletti hegyek között, nagyszerű kilátással az Inn völgyére.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív félpanzió.

 

1. nap: Kitzbühel
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Budapestről az autóbusz 6 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Bécs – Salzburg – Lofer útvonalon Tirolba. A délutáni órákban séta Tirol híres nagyvilági üdülőhelyén, Kitzbühelben. Ausztria egyik legfontosabb téli sportközpontjának óvárosa a késő középkorba viszi vissza a látogatókat (patinás, szép polgárházak; műemléktemplomok; városkapuk stb.). Ismerkedés a hangulatos karácsonyi vásárral, majd továbbutazás a szállodába (3 éj).

2. nap: Wattens – Swarovski Kristályvilág, Innsbruck (városnézés, felvonózás a Hafelekarra)
Kora délelőtt látogatás Wattensben, a meghökkentően érdekes Swarovski Kristályvilágban.
Ezt követően a nap túlnyomó részét a hatalmas hegyek között fekvő tiroli fővárosban, Innsbruckban töltjük (Hofgarten, Szent Jakab székesegyház, az Inn partja, Aranytető, várostorony, Mária Terézia utca stb.). A városnézés után szabad program, barangolás a karácsonyi vásárban. Lehetőség lesz idegenvezetőnkkel további nevezetességek megtekintésére is. Ajánljuk egyrészt a Hofkirchét, ahol I. Miksa császár monumentális síremléke található (sokak szerint a német reneszánsz szobrászat elsőszámú alkotása), másrészt az egykori császári palotát, a Hofburgot. Utóbbi legfontosabb nevezetessége az osztrák barokk nagy mesterének, Maulbertschnek a pompás mennyezetfreskója a császári lakosztályok egyik dísztermében.
A délután folyamán lehetőség lesz siklóval és két kabinos felvonóval Innsbruck házi hegyének, a Hafelekarnak az elérésére (2256 méter) is: lenyűgöző panoráma a városra, az Alpok hófödte csúcsaira és az Inn völgyére. Felhős idő esetén már a siklóval elérhető, 870 méteres magasságban található Hungerburg-kilátóból is szép a panoráma.
Megjegyzés: Összesen tehát 3 belépős programot is kínálunk utasainknak (Hofkirche, Hofburg, felvonózás). Ha valaki mindhárom programon részt vesz, akkor kevés ideje marad barangolni az adventi vásárban. Az idegenvezető délelőtt elmondja a napi időbeosztást, és ennek függvényében mindenki el tudja majd dönteni, hogy melyik programon vesz részt.

3. nap: Linderhof kastélya, Oberammergau, Ettal, Garmisch-Partenkirchen
Egész napos kirándulás a Bajor-Alpokba.
Első megállónk Linderhof kastélya, amelyet II. Lajos bajor király a versailles-i Kis-Trianon palota mintájára építtetett. Ez a neorokokó stílusban épült kastély II. Lajos egyetlen befejezett kastélya.
Kora délután séta Oberammergauban, mely kisváros a passiójátékokról, a gyönyörű festett házairól és népművészetéről ismert (bájos rokokó templom). Ezután a közeli Ettalban az ősi bencés rendi kolostor pompás barokk templomát tekintjük meg.
Ezt követően Garmisch-Partenkirchenbe, Németország elsőszámú téli üdülőhelyére utazunk. Itt rendezték 1936-ban a téli olimpiai játékokat. A szép fekvésű város festett házaival elbűvöli a turistákat. Séta a városban, majd lehetőség a romantikus hangulatú karácsonyi vásár felfedezésére.

4. nap: Kufstein
Délelőtt látogatás Kufsteinben, séta az Inn-parti városkában és a híres vár megtekintése. Az erődítmény komor falai között valaha sok magyar szabadságharcos is raboskodott. Ezután búcsú Tiroltól, utazás a Salzburg – Bécs – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre és Székesfehérvárra a késő esti órákban.


Figyelem: a 2. és a 3. nap programja a nyitva tartások függvényében felcserélődhet.

Ár információk

Időpontok -Teljes részvételi díjak
2023. dec. 11-14. A csoport  119.500 Ft  
2023. dec. 14-17. B csoport 127.500 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 3 éjszakai szállást reggelivel, a helyi idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

Félpanziós felár:  22.300 Ft (3 vacsora) 

Egyágyas felár: 24.500 Ft 

3. ágy kedvezménye: 16.000 Ft 

Gyerekkedvezmény:  40.000 Ft (13 éves korig)

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 485 Ft/nap

 

AUTÓBUSZOS FELSZÁLLÓHELYEK
4.45 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
6.00 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
6.45 – Tatabánya M1 pálya és 1-es főút kereszteződése, MOL benzinkút a McDonald's mellett
7.30 – Győr Danubius Rába Hotel előtti turistabusz megálló (Árpád u. 34.)

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hírlevél feliratkozás