IRODÁNK SZABADSÁG ÉS AZ ÜNNEP MIATT MÁRCIUS 28. ÉS ÁPRILIS 2. KÖZÖTT ZÁRVA TART!

NYITÁS: ÁPRILIS 3.-ÁN 10 ÓRAKOR.

Útajánlat kereső
Hosszú hétvége a Vajdaságban - belgrádi kirándulással
Szerbia, Körutazás Szerbiában
Indulás 2024-04-26
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
2 ágyas...
Utazás:
Busszal
Időtartam:
2 éj
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás
A Vajdaság 1920-ig Magyarországhoz tartozott, ma Szerbia autonóm tartománya, az ország legfejlettebb régiója. Itt a látnivalók jelentős része magyar vonatkozású. Sok magyar utazó számára nagyon kedveltek a határon túli magyarok által lakott vidékek, de nem csak nekik ajánljuk ezt az utazást, ideális választás egy hétvégi kirándulásra is. Az út elején a magyar emlékeken, kultúrán van a nagyobb hangsúly, de az utolsó napon a szerb főváros, Belgrád megtekintése is szerepel a programban.

Utazás


Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata).
Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

2 éjszaka Újvidéken, kétágyas, fürdőszobás szobákban.
„A” jelű csoport: egy városközponti 3 csillagos szállodában.
„B” jelű csoport: egy szép és modern, de nem belvárosi 4 csillagos szállodában.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív vacsora.


1. nap: Palics (Palić), Szabadka (Subotica), Zenta (Senta)
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 5.15-kor. Budapestről az autóbusz 6.30-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Kecskemét – Szeged – Röszke útvonalon Szerbiába. Első megállónk a határ után a híres üdülőhely, Palics. Ez a kisváros már az Osztrák-Magyar Monarchia idején fontos fürdőváros volt a Palicsi-tó partján, akkor épültek szép épületei nagyrészt magyaros szecessziós stílusban. A közös séta után a közeli Szabadka megismerése következik. Szabadka a Trianon előtti Magyarország harmadik legnagyobb városa volt, mind a mai napig a szerbiai magyarok kulturális központja. A soknemzetiségű város gazdag építészeti örökséggel rendelkezik, fő nevezetessége a pompás városháza, a magyarországi szecesszió remekműve. A városnéző séta után lesz szabadidő is, majd a Tisza-parti Zentára utazunk.
Zentát a Vajdaság „legmagyarabb” városának tartják, a lakosság döntő többsége még ma is magyarnak vallja magát. A város fő nevezetessége a zentai csata emlékkilátója a hatalmas városháza tornyában. Itt a szép kilátás mellett a helyiek bemutatják a magyar történelem egyik legfontosabb győztes csatáját. 1697-ben a város mellett mértek döntő csapást Savoyai Jenő herceg katonái a törökökre, és ezzel vált véglegessé Magyarország török uralom alóli felszabadítása.
Szállás Újvidéken (2 éj).

2. nap: Újvidék (Novi Sad), Karlóca (Sremski Karlovci), Fruška Gora-i kolostorok
A délelőttöt Újvidéken, a Vajdaság fővárosában, Szerbia második legfontosabb városában töltjük, mely 2022-ben az „Európa Kulturális Fővárosa” cím birtokosa volt. A város fő nevezetessége a Péterváradi erőd, melyet a Habsburgok a törökök 1692-es kiűzése után építettek, ez lett a birodalom egyik legnagyobb erődítménye. Érdemes körbesétálni a várfalakon, szép panoráma nyílik Újvidékre, a Dunára és a környező tájra. (Figyelem: az erődbe autóbusszal nem lehet felmenni, a kiszállító helytől 200 lépcső vezet fel – 5-10 perc. Aki a lépcsőzést nem vállalja, annak saját költségen taxival lesz lehetősége felmenni.)
Az erőd megtekintése után séta Újvidék hangulatos belvárosában, szabadidő, majd utazás a Duna mentén Újvidék Szentendréjére, Karlócára. Ismerkedés a történelmi hangulatú kisvárossal (ortodox katedrális, Karlócai béke emlékkápolnája stb.).
A délutáni órákban a Fruška Gora (magyarul a Tarcal-hegység) híres kolostoraival ismerkedünk. Ezek a szerb ortodox kolostorok a XV-XVIII. században épültek, valaha 30 körül volt a számuk, ezek közül 17 maradt fenn. Látogatás 2-3 kolostorban (szép épületek, gyönyörű freskók), majd visszautazás az újvidéki szállodába.

3. nap: Belgrád, Zimony (Zemun)
Autóbuszos és gyalogos városnézés a szerb fővárosban. A fő látnivaló a Kalemegdan-erőd (az egykori Nándorfehérvári vár), mely a Száva és a Duna összefolyása fölé épült.
Búcsúzóul a Duna-parti Zimonnyal ismerkedünk. A régi Magyarország talán legdélibb városa manapság már Belgrád egy városrésze, hangulatos utcácskái és híres folyóparti éttermei turisztikai vonzerőt jelentenek. Lehetőség lesz felmenni a millenniumi kilátóba, ahonnan szép panoráma nyílik a Dunára és a városra. A kilátót 1896-ban állították fel, a honfoglalás ezredik évfordulóján.
Délután hazaindulás, utazás az Újvidék – Röszke – Szeged – Kecskemét útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra a késő esti órákban.

Ár információk

Időpont - Teljes részvételi díj
2024. ápr. 26-28. A  54.300 Ft  
2024. okt. 23-25. B  67.500 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 2 éjszakai szállást reggelivel, a helyi idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, az idegenvezetést és a felsorolt programokat, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

Félpanziós felár (2 vacsora): 
    A    10.900 Ft
    B    14.900 Ft 

Egyágyas felár:
    A     16.900 Ft
    B     22.300 Ft 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 510 Ft/nap 

Felszállási lehetőségek:

5:15 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
6:30 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
7:40 – Kecskemét M5 és 52-es (dunaföldvári) út kereszteződése, OMV benzinkút
9:10 – Szeged MOL benzinkút az 55-ös út mentén (Kálvária sugárút 96)

 

 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!
Hírlevél feliratkozás