Útajánlat kereső
100 év után ismét: hajózás Boszniába
Hajóutak, Folyami hajóutak
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Utazás:
busz+hajó
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás
4 nap/3 éj

Időpont: 2019. május 18-21.

Elhelyezés: 3 és 3+ csillagos hotelekben

Ellátás: reggeli, fakultatív félpanzió.

1914 nyara óta nem járt magyar személyhajó a Duna legnagyobb mellékfolyóján, a Száván, holott ott egykoron a Magyar Folyam- és Tengerhajózási Rt.-nek menetrendi járatai is voltak. 2019-ben a boszniai Brcko-ig hajózunk fel, ami 230 km a folyó 560 km hosszú hajózható szakaszából.


Program:

1. nap. Reggel indulás autóbusszal Budapestről. Rövid pihenőkkel Újvidékre utazunk, itt hajóra szállunk és elindulunk a Dunán lefelé (Duna 1255 fkm). Utunk során átmegyünk a 40 m magas béskai híd alatt, majd a Kerekedi-sziget nomád állattartását figyeljük meg. A titeli löszfal után elérjük a Tisza torkolatát, majd újabb nagy kanyarok, szigetek után Zimonyt, egykori határvárosunkat, a város dombján magasodó millenniumi tornyot. Belgrád a Nagy-Hadi-szigetet (1170 fkm) megkerülve behajózunk a Szávába és kikötünk a szerb főváros központjában. Autóbusszal megyünk fel a nándorfehérvári várba, majd szállásunkra.

2. nap. Reggel hajóra szállunk és elindulunk felfelé a Száván (0,5 fkm). Elhaladunk a Száva két partjára épült város számos hídja alatt, majd a város szórakozásra és pihenésre kiépült része, a Ciganija-sziget mellett. Az éles kanyarokat tevő folyó mentén állnak Szabács híres várának maradványai. Kora este érkezés Szávaszentdemeterre (Sremska Mitrovica) (Száva 138 fkm), szállás a közeli Árpatarlón.

3. nap. Reggeli után ismét Szávaszentdemeterre utazunk és megtekintjük a Római Birodalom egyik egykori legfontosabb városának, Sirmiumnak a maradványait. Kilépünk Szerbiából és hajózunk tovább a Száván felfelé. Újabb éles kanyarok után a Drina folyó torkolata következik, ahonnan a folyó jobb partja már a Bosznia-Hercegovina egyik tagállamához, a Boszniai Szerb Köztársasághoz tartozik. Kisvártatva a folyó bal partját nézve is magunk mögött hagyjuk Szerbiát, elérve Horvátországot. A délutáni órákban kikötünk a Brckoi Körzet székhelyén (Száva 228 fkm). Határvizsgálat után a szállodánkba megyünk. Estefelé szabadprogram a városban.

4. nap. Autóbusszal az egykori Sói Bánság vidékén utazunk a Tinja folyó völgyébe, hogy felkeressük Szrebernik csodálatos, sziklákra épült lovagvárát, az ezüst várát. Következő állomásunk Gradacac városa: rövid szabadprogram a vár, a mecset és a katolikus templom környékén. Észak felé utazva Samacnál hagyjuk el Boszniát, még egy pillantást vetve a Szávára, majd Horvátországban folytatjuk utunkat. Diakóváron a székesegyházat tekintjük meg, majd Szlavónia fővárosába, Eszékre utazunk, ahol a várnegyedben teszünk sétát. Átkelve a Dráván Udvarnál elérjük Magyarországot. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A hajó: a ROHAM termes rendezvényhajó, 60 fős zárt utastérrel, nyitott fedett és fedetlen fedélzettel, női-férfi WC-vel, büfével, hideg és meleg ételekkel, ebédelési lehetőséggel.
Ár információk
A részvételi díj tartalmazza az utazást autóbusszal és hajóval, a szállást 3 csillagos hotelben reggelivel és az idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a kikötői illetéket, az útlemondási biztosítást, az utasbiztosítást, a félpanziót.

Kikötői illeték: 14.200 Ft/fő

Útlemondási biztosítás: 1.040 Ft/fő

Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás: 2.260 Ft/fő

Választható szolgáltatások:


Félpanziós felár: 9.300 Ft/fő

Egyágyas felár: 16.900 Ft/fő
Hírlevél feliratkozás