Útajánlat kereső
Téli Varázs a Plitvicei-tavaknál
Horvátország, Plitvicei-tavak
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
Önellátás
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Ellátás: Önellátás

Közlekedés: Időpont: 2019. 01.18-19., 02.01-02.
Utazás:autóbusszal

Program: 1. nap:
Indulás (péntekről-szombatra virradó éjjel) 24:00 kor Budapest, 14. kerület, Hősök tere, Műcsarnok melletti buszparkolóból (Vidéki felszállást foglaláskor jelezzék). Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Éjszaka az autóbuszon.
2. nap:
A reggeli órákban érkezés Horvátország legjelentősebb nemzeti parkjába, ami többek között Karl May német író egyik híres indiánfilmjének, a Winnetou-nak is helyszínt adott a hatvanas években. A park legérdekesebb látnivalója a Plitvicei-tavak, amely Európa egyik legszebb természeti látványossága, egy völgyben terül el, erdős hegyek veszik körül. Páratlan szépsége, növény- és állatvilágának gazdagsága miatt rákerült a természeti világörökségi listára. A Parkban egyértelműen kisebb a zsúfoltság a téli időszakban mint más évszakokban, a különleges téli formák elképesztő kavalkádjában a tavak és vízesések gyönyörű kristály díszítést adnak a természetnek. A sétautak hóval fedettek, emiatt a felső tavaknál az ösvények zárva vannak a biztonság miatt, ugyanakkor az alsó tavak nyitva tartanak .A bejáratnál rögtön az alsó tavakra pillanthatunk, majd a szurdok oldalán leereszkedve a tavak mentén sétálva gyönyörködhetünk a vízesések csillogó jégoszlopainak szépségében. Ezután folyásiránynak szemben sétálunk a behavazott fapallókon, közvetlen közelről tekintjük meg a legszebb vízlépcsőket befagyva. Több kisebb vízesést érintve jutunk el pihenőhelyünkhöz, ahonnan elektromos hajóval és panoráma vonattal folytatjuk utunkat. (Ha az időjárás engedi).
A túra idegenvezetőnk kíséretével történik.
A nemzeti park turistaútjai jól kiépítettek. gondoskodjanak meleg téli csizmáról, vastag kabátról, kesztyűről, vastag nadrágról, síbotról vagy sétabotról. Januári időszakban általában 30 cm hó is eshet.
Rövid levezető sétával érkezünk meg kiindulási helyünkre. Indulás a délutáni órákban. Visszaérkezés a kiindulási helyre a késő éjszakai órákban.

Az út az aktuális időjárástól függetlenül indul!

Ár információk

Az ár tartalmazza:

  • Részvételi díj: 19.990 Ft/fő Akciós ár: 12.290 Ft/fő , mely tartalmazza az autóbuszos utazás, és az idegenvezetés költségeit. 20.000 Ft/fő részvételi díj alatt egyösszegben fizetendő!
Hírlevél feliratkozás