IRODÁNK SZABADSÁG ÉS AZ ÜNNEP MIATT MÁRCIUS 28. ÉS ÁPRILIS 2. KÖZÖTT ZÁRVA TART!

NYITÁS: ÁPRILIS 3.-ÁN 10 ÓRAKOR.

Útajánlat kereső
Hajóval Passauba
Hajóutak, Folyami hajóutak
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Utazás:
busz+hajó
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Időpont: 2019.június 13-17.
Elhelyezés: szállodában***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban.
Ellátás: reggeli, vagy félpanzió
Utazás: hajóval és autóbusszal

Program


   1. nap. Budapest – Komárom – bősi vízlépcső – Pozsony

Indulás reggel autóbusszal Budapestről. Komáromban (1765 folyamkilométer) hajóra szállunk, majd kisvártatva elhaladunk a Monostori Erőd, majd Koppánymonostor mellett. Gönyüig még jellegzetesen Közép-dunai szakaszon haladunk, majd a Mosoni-Duna torkolatától kezd a folyam felsőszakasz jelleget ölteni. Megküzdve a Szigetközi-Duna erős folyásával eljutunk a Bősi vízlépcső alvíz csatornájáig, pár órára elhagyjuk a Duna medrét. Átzsilipelve a felvízen folytatjuk utunkat, a templomok tornyával egy magasságban hajózunk. Somorja térségében tóvá terebélyesedik a Duna, a jobb partot a folyót egyoldalúan elterelő „C variáns” gátja alkotja. Megismerjük a Bős-Nagymarosi Vízlépcsőrendszer történetét. A víztározó felett az ismét sebes Dunán érjük el Pozsonyt (1868 fkm) a bősi zsilipelés időtartamától függően késő délután. Városnéző sétával zárjuk a napot.

   2. nap. Pozsony – Dévény – Bécs – Tulln – Krems

Reggeli után autóbusszal Dévénybe (1880 fkm) utazunk, a vár tövében, a Porta Hungarica-nál hajóra szállunk, s elindulunk a sebes Dunán felfelé. A Morava folyó torkolatától már Ausztriában hajózunk. Rövidesen feltűnik a bájos Hainburg városa. Bécs közelében zsilipelünk Freudenaunál, majd áthajazunk az osztrák fővároson, megismerkedünk az osztrák főváros hídjaival és az ENSZ negyeddel. A Bécsi Erdő hegyeit kerülve elérjük a greifensteini zsilipet, majd kikötés Tullnban (1965 fkm). Megcsodáljuk a Niebelung legenda egy eseményét feldolgozó szoborcsoportot, mely Attila hun vezér lánykérését mutatja be. Tullnból autóbusszal szállásunkra utazunk.

  3.  nap. Krems – Wachau – Aggsbach – Melk – Wieselburg ( – Niebelungengau)

Reggeli után városnéző séta a Wachau fővárosában, Kremsben. Hajóra szállunk és nekivágunk a a Kulturális Világörökség részét képező Wachaunak.  Dürnsteinnél az apátságot és annak jellegzetes kék tornyát, fent a sziklaormon a várat csodáljuk meg. Továbbhajózva a bámulatos vidéken templomok és várak között elhaladunk Weißenkirchen, Spitz és a Vénuszáról ismert Willendorf mellett. Aggsbachnál kikötünk, autóbusszal felmegyünk az aggsteini várba, ahonnan lenyűgöző kilátás tárul elénk. Elhajózunk Schönbühel híres kastélya mellett, majd a melki apátság mellett kikötünk, autóbusszal szállásunkra megyünk.

A Niebelungengau nyári napforduló tűzijátékos ünnepségére jelentkezők este 8 óra körül autóbusszal Pöchlarnba utaznak, s ott hajóra szállnak. Hajózás lassú menetben Ybbs-ig. Mikor besötétedik, megkezdődik a tűzijáték, a partokon máglyák gyúlnak. Más hajókkal konvojban Pöchlarnig haladunk, miközben a településekről tűzijátékokat lőnek fel, Maria Taferl temploma fényárban úszik.. Útközben egy pohár italt, s kis falatkákat szolgálnak fel a hajón. A hangulatos ünneplés befejeztével Pöchlarnban kiszállunk, és a 15 km-re lévő szállásunkra utazunk autóbusszal. Érkezés éjfél körül.

  4.  nap. Ybbs – Strudengau – Grein – Linz

Későbbi reggeli után Ybbsben hajóra szállunk, majd áthaladunk a Habsburg vár és uradalom tövében épült Ybbs-persenbeugi vízlépcsőn, Ausztria legrégibb dunai műtárgyán. A duzzasztó szépséges felvízén haladva érjük el a Strudengau vidékét, melynek látványa összemérhető a Wachau tájaival. Werfenstein vára mellett elhaladva kikötünk Greinben. Séta a várhoz, látogatás a Szász-Coburg család kastélyának termeiben. Hajónkra visszaszállva lassan elhagyjuk a Strudengau-t, a Dunáról csodáljuk meg a ma is Habsburg uradalmat alkotó Wallsee-i várkastélyt, majd ismét zsilipelünk. Délután elérjük az Enns folyót és kikötünk Mauthausenben (2112 fkm). Innen Linzbe utazunk: rövid séta a főtéren és környékén, majd elfoglaljuk szállásunkat.

  5.  nap. Linz – Aschach – Engelhartszell – Passau – Budapest


Autóbusszal Aschachba utazunk, itt hajóra szállunk (2163 fkm). Indulás után röviddel zsilipelünk a legnagyobb szintkülönbségű osztrák duzzasztónál, majd a Duna tündérvilágába érünk. Hegyek között az összeszűkült folyón kanyarogva, sziklaszirteken ősi várak tornyait csodálva végighajózunk nagy folyamunk legfestőibb táján. A Duna-hurokban (Donauschlinge) kiszállási lehetőség azoknak, akik meg szeretnék tekinteni az engelszelli trappista templomot, ők autóbusszal előre mennek 14 km. Engelhartszellnél kikötés, visszaszállnak a templomot felkereső utasok, majd elérjük a jochensteini vízlépcsőt, ahol a bal part már Németország. A zsilip előtt elhajózunk Nepomuki Szent János zátonyra épült kápolnája és szobra mellett. Maradva a hegyek között délután elérjük a három folyó városát Passau-t (2225 fkm). Hajónkról kiszállva rövid városnéző séta, majd utazás rövid pihenőkkel Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.
Ár információk
A részvételi díj tartalmazza az utazást autóbusszal és hajóval, a szállást reggelivel és az idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza a kikötői illetéket, az útlemondási biztosítást, az utasbiztosítást, a belépőket és a felárakat.

Kikötői illeték:     14 800 Ft/fő
Útlemondási biztosítás:     1 880 Ft/fő
Utasbiztosítás:     2 825 Ft/fő

Választható szolgáltatások:
Egyágyas felár:     31 000 Ft
Félpanziós felár:     25 400 Ft
Rádióvevős fülhallgató:     2 280 Ft
Belépők:     kb. 35 EUR.

Hírlevél feliratkozás