IRODÁNK SZABADSÁG ÉS AZ ÜNNEP MIATT MÁRCIUS 28. ÉS ÁPRILIS 2. KÖZÖTT ZÁRVA TART!

NYITÁS: ÁPRILIS 3.-ÁN 10 ÓRAKOR.

Útajánlat kereső
Dél-Afrika: A világ egy országban 2024
Dél-Afrikai Köztársaság, Cape Town
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

A porgram tervezett útvonala:

1. nap: Budapest – Fokváros

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Dél-Afrikába. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Fokváros

Érkezés FOKVÁROS-ba a déli órákban. Félnapos városnézésünk során, elsőként (időjárás függvényében,) a híres, 1.087 méter magas Tábla-hegy csúcsára kapaszkodunk fel felvonóval. Elénk tárul a város, az Atlanti-óceán, valamint a Robben-sziget látványa, ahol Nelson Mandela raboskodott. Majd a városközpont, Maláj negyed, Bo Kaap lapos tetős, élénk színű házai, Jóreménység Kastély erődítménye, Company Park, parlament (kívülről). Vacsora, szállás Fokvárosban.

3. nap: Jóreménység foka

Egész napos kirándulás a Jóreménység fokához. Utazás Hout Bay-be az Atlanti-óceán Camps Bay partszakasza mentén, ahol a „12 Apostol hegyvonulata” rajzolódik ki. Időjárás függvényében hajózás a FÓKA-szigetre, ahol népes fóka kolónia él. Visszatérve a szárazföldre, továbbutazás autóbusszal a JÓREMÉNYSÉG Nemzeti Parkba, ahova időjárás függvényében a CHAPMAN’S PEAK sziklába vájt, festői úton jutunk el. A 9 km-es, 114 kanyarral tűzdelt szakaszon a sziklás partvidék káprázatos panoráma tárul elénk. Fotózási lehetőség a Jóreménység foka táblánál, majd siklóval jutunk fel a világítótorony aljához, ahol az Atlanti- és az Indiai-óceán összemosódó hullámaiban gyönyörködhetünk. Útközben felfedezhetjük a félsziget növény- és élővilágát is. Késő délután visszatérünk Fokvárosba, ahol a világhírű Kirstenbosch Botanikus Kerttel ismerkedünk, majd kilátogatunk a színes, pezsgő életű Waterfontra (bevásárló- és szórakoztató központ). Vacsora, szállás Fokvárosban.

4. nap: Fokváros – Durban – Umhlanga Rocks

A világ egyik leghíresebb szőlőtermő és borkészítő vidékére kirándulunk, természetesen borkóstolóval egybekötve! Délelőtt az ország második legrégebbi alapítású településére STELLENBOSCH-ba látogatunk. Ismerkedés a történelmi település látnivalóival: a bájos fokföldi szalmatetős, fehérre meszelt falú házai, Dorphouis, D’Owe Werf, Drop Straat a hatalmas tölgyfáival, valamint Oom Samie se Winkel-nél (Dél-Afrika legrégibb szatócsboltja), látogatás az első telepesek életét bemutató múzeumban. Utazás a Paarl közelében álló Taal emlékműhöz, amely a Dél-Afrikában beszélt nyelveknek állít emléket. Délután átrepülünk DURBAN-be. A település Dél-Afrika harmadik legnagyobb kozmopolita, szubtropikus pálmafás városa az Indiai-óceán partján, az ország legnagyobb kikötőjével és leghosszabb tengerparti sétányával. Színes kultúrájában, történelmében felfedezhetjük az angol gyarmati, indiai, zulu törzsi elemeket. Vacsora, szállás a festői Umhlanga Rockson.

5. nap: Durban – St. Lucia

Délelőtt buszos városnézés DURBAN-ben (városháza, belváros, Moses Madiba Stadion, indiai piac), rövid séta az óceán partján, és természetesen lábunkkal megmártózhatunk az Indiai-óceánban. Továbbutazás KwaZulu tartományon keresztül St. Lucia városkába. Az ISIMANGALISO WETLEN Park melletti terület az UNESCO Világörökség része. Zuluföldön keresztül érkezünk SANTA LUCIA-ba. A városkát egy nagy tórendszer öleli körbe, ahonnan esténként előfordul, hogy kijönnek a vízilovak egy kis sétára, legelészésre. Vacsora, szállás St. Luciában. 

6. nap: St. Lucia – Hluhluve Nemzeti Park – Szváziföld

Reggel szafari túrán veszünk részt (4x4-es) terepjárókon Afrika első nemzeti parkjában. Itt minden jelentős nagyvadat megtalálhatunk, többek között oroszlánokat, elefántokat, széles szájú orrszarvúkat, zsiráfokat, kudukat, varacskos disznókat is láthatunk. Ananász- és cukornád ültetvények között vezet utunk az egykor brit fennhatóság alá tartozott SZVÁZIFÖLD-re, mely jelenleg független királyság. Látogatás egy gyertyagyárban. Vacsora, szállás Szváziföldön.

7. nap: Szváziföld – Krüger Nemzeti Park

Látogatás egy üveggyárban. Szváziföld hegyei és fenyvesei kísérik utunkat a KRÜGER Nemzeti Parkhoz. Buszunkkal átutazunk a parkon. Itt ismét átélhetjük a vadles élményeit. Vacsora, szállás a nemzeti park szomszédságában.

8. nap: Krüger Nemzeti Park – Vadles

Egész napos vadles többszöri pihenővel és az ősi Afrika megtapasztalásával a KRÜGER Nemzeti Parkban! Itt ténylegesen a természettel, a valódi állatvilággal találkozunk. Az emlősök közül kb. 30.000 zebra, 8.000 elefánt, 1.500 oroszlán, 900 leopárd, 300 gepárd gazdagítja a terület állatvilágát. A nemzeti parkban még további 147 emlősfaj (köztük az „öt nagy”: oroszlán, leopárd, elefánt, víziló, bivaly), valamint 114 hüllőfaj, 33 féle kétéltű, 500 féle madárfaj egyedei élnek. A nyitott terepjárókon vadőr kíséretével utazva nem mindennapi élmény, amint szinte testközelből, eredeti környezetükben csodálhatjuk és fotózhatjuk a vadállatokat. Vacsora, szállás a nemzeti park szomszédságában.

9. nap: Panoráma út – Pretoria

Utazás a híres és látványos Panoráma úton. GRASKOP a Drakensberg (Sárkány-hegység) meredek vonulatai között megbúvó, egykori aranyásó városka. A 30 m magas PINNACLE szikla érdekes őrtoronyhoz hasonlító képződmény. A LISBON-vízesés 92 m magasságból áradó víztömege a Blyde folyó egyik legszebb része, ahol a víz zabolátlan méltósággal zúdul a folyó alsó szakaszára. A BOURKES LUCK POTHOLES vízmosásnál a Blyde folyó, mint egy szobrászművész gömbölyű és metszett felületekre csiszolta a sziklás területet. A lélegzetelállító szurdok felett keskeny gyalogos hidak ívelnek át, ahonnan könnyű séta keretében felfedezhetjük ezt a különleges természeti csodát. A „THREE RONDAVEL” a folyó festői része. Olyan mintha a természet erői a sziklákat három zulu, azaz bennszülött kör alakú kunyhóira formázták volna. A világ egyik legnagyobb kanyonjaként ismert BLYDE RIVER CANYON az afrikai kontinens egyik legnagyobb csodája, impozáns panorámával. Vacsora, szállás Pretoriában. 

10. nap: Pretoria – Lesedi

PRETORIA híres kertjeiről, jakaranda (akáchoz hasonló, lila virágú fa) parkjairól, szép épületeiről. Délelőtt ismerkedés a főbb nevezetességekkel: Voortrekker (a telepesek emlékműve), a 65 hektáros parkkal körülvett Union Building impozáns épülete, Church Square (a régi piactér a történelmi épületeivel). Ebédidőben látogatás a LESEDI Falumúzeumban, ahol vendéglátóink különböző afrikai törzsek képviselői. Sétánk során betekinthetünk a törzsek mindennapjaiba, és fergeteges táncelőadásban is részünk lesz. Este hazautazás repülővel. Éjszaka a repülőgépen.

11. nap:  Budapest (alapprogram)

Érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.

11. nap: Viktória vízesés – „A Füstölgő Mennydörgés” (hosszabbítás)

Délelőtt átrepülünk Zimbabwebe. Érkezés dél körül. Délután rögtön felkeressük a vízesést, annak legszebb kilátópontjait. A „Füstölgő Mennydörgés” mindenkit ámulatba ejt. Dr. David Livingstone angol utazó fedezte fel az újkori világ 7 csodája között emlegetett Viktória-vízesést. A zuhatag két ország (Zambia és Zimbabwe) határán terül el 1.708 méteren, így a világ legszélesebb vízesése. Szállás.

12. nap: Botswana Chobe Nemzeti Park

Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás ebéddel Botswana legnagyobb nemzeti parkjába, a CHOBE Nemzeti Parkba, mely a kb. 50.000 fős elefánt populációjáról híres. Az ormányosok mellett zsiráfok, antilopok, kafferbivalyok és rengeteg madárfaj él a négy különböző ökoszisztémának otthont adó területen. A Chobe a vízilovak „paradicsoma” is, fantasztikus élmény a hajókázás fürdőző vízilovak, elefántok, napozó krokodilok közelében. Ebéd után dzsipekkel folytatjuk az immár szárazföldi vadlest. A Zambézin átkelve térünk vissza Livingstone-ba. Szállás.

13. nap: Zambia

A Viktória vízesés látványával nem lehet betelni! Szabad program vagy fakultatív kirándulás keretében a Zambiai oldalt keressük fel. Érdemes felfedezni a zuhatagot mindkét oldalon! Visszatérünk a szállodába, délután szabadidő. Fakultatív program keretében helikopterről is megcsodálhatjuk a vízesést! A nap végén pedig hajókázás a Zambézi folyón, snack- és italfogyasztás mellett gyönyörködhetünk a naplemente látványában. Szállás.

14. nap: Búcsú Afrikától… 

Menetrend függvényében repülés Livingstone-ból Johannesburgba, onnan pedig egy átszállással haza. Éjszaka a repülőn.

15. nap: Budapest

Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.


Partnerünk, a Haris Travel ajánlásával. 
Előfoglalási kedvezményünk és további kedvezményeink erre az útra nem érvényesíthetőek.

Ár információk


Árak és felárak (1 főre) 2024.03.02.


Teljes ár (alapprogram): 902.000 Ft + kb. 197.000 Ft (belső repülőjegyek + repülőtéri illetékek) = 1.099.000 Ft
Teljes ár (alapprogram): 1.304.000 Ft
+ kb. 395.000 Ft (belső repülőjegyek + repülőtéri illetékek) = 1.699.000 Ft
1 ágyas felár (alapprogram): 194.000 Ft
1 ágyas felár (hosszabbítás): 328.000 Ft
Szervízdíj, borravaló a helyiek számára:  60 USD (alapprogram) , 70 USD (hosszabbítás)
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a szervizdíj / borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza.


Utazás (alapprogram): Bp. – Fokváros és Johannesburg – Bp. útvonalon átszállással, Fokváros – Durban útvonalon belföldi repülőjárattal, a programok során autóbusszal
Utazás (hosszabbítás): Bp. – Fokváros és Johannesburg – Bp. útvonalon átszállással, Fokváros–Durban útvonalon belföldi repülőjárattal, a Johannesburg – Livingstone – Johannesburg útvonalon menetrendszerinti járattal, a programok során autóbusszal. 
Elhelyezés: 8 éj nagyon jó minőságű szálláshelyek, 2 ágyas,  zuh. / WC-s szobáiban
Ellátás: Dél-Afrikában félpanzió (reggeli és vacsora)


Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 3 %

Beutazási szabályok: Dél-Afrika, magyar útlevéllel vízum nem kell. Más útlevél esetén lehetséges, hogy kell!

Útlevél érvényessége: Legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie és egymással szemben 2 üres oldal kell.


A teljes ár magában foglalja a meghirdetett programok belépőinek árát. (Kivéve: felvonó a Tábla-hegyre: kb. 40,- USD, hajókirándulás a Fóka-szigetre: kb. 15,- USD, melyek időjárásfüggő programok, ezért a helyszínen fizetendők)


Fakultatív programok (10 főtől, hosszabbítás esetén)
Chobe Nemzeti Park egész napos kirándulás ebéddel és határátlépési költséggel kb.: 210 USD
Helikopterrel repülés a Viktória-vízesésnél (12perces) kb.: 196 USD
Vacsora a zambiai hotelben kb.: 28 USD / vacsora
Kirándulás Zambiai oldalon: kb. 45 USD (a határon fizetendő, az összege változhat)


Minimális utaslétszám: 30 fő
Garancia felár: 25-29 utas esetén 100 EUR/fő
Csatlakozási lehetőség:
Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a rep.téri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! 

Árfolyam: 1 EUR = 385 Ft

A változtatás jogát fenntartjuk!


Partnerünk, a Haris Travel ajánlásával. 
Előfoglalási kedvezményünk és további kedvezményeink erre az útra nem érvényesíthetőek.

Hírlevél feliratkozás