IRODÁNK SZABADSÁG ÉS AZ ÜNNEP MIATT MÁRCIUS 28. ÉS ÁPRILIS 2. KÖZÖTT ZÁRVA TART!

NYITÁS: ÁPRILIS 3.-ÁN 10 ÓRAKOR.

Útajánlat kereső
Marokkó - Spanyolország: Mór emlékek Andalúziában és Afrikában
Marokkó, Körutazás Marokkóban
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
Félpanzió
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Utazás:           Budapest - Marrakesh között barcelonai átszállással és Malaga – Budapest között közvetlen menetrendszerinti járattal. Tanger – Tarifa között komppal, a körutazáson spanyol és marokkói légkondicionált autóbuszokkal. 

Elhelyezés:     Spanyolországban ***/****, Marokkóban **** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-szobáiban.

Ellátás:           félpanzió (reggeli és vacsora)

 

1. nap Budapest – Marrakesh
Repülés barcelonai átszállással Marrakeshbe, érkezés este. Transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Marrakeshben.

2. nap: Marrakesh
MARRAKESH, a királyváros egy hatalmas oázis, pálmaligetek és zöldellő kertek között, vöröses épületekkel és narancsfákkal szegélyezett utcákkal. Városnézés a magával ragadó atmoszférájú berber városban: Ménara kert, Báhia palota, Koutoubija-mecset, a Szadida dinasztia tagjainak sírjai, a híres bazár (a „Souk”, a kereskedők és kézművesek birodalma), Djemaa el Fna (hatalmas tér, a város középpontja, árusok és mutatványosok hadával) stb. Ebéd a szállodában. Délután a városnézés folytatása. Szállás Marrakeshben.

3. nap: Marrakesh – Casablanca
Reggel utazás CASABLANCA-ba. Elnevezését (fehér ház) a portugál gyarmatosítók által 1575-ben épített fehér színű kormányzói palotáról kapta. Marokkó legnagyobb városa a gazdasági élet központja, nevét mégis Kertész Mihály azonos című filmje tette igazán ismertté. A II. Hasszan Mecset ékes példája a hagyományos díszítőművészet és a modern technika összehangolásának. Csodás külső és belső mozaikokkal, stukkódíszítéssel, márványpadlóval, valamint a világ legmagasabb minaretjével rendelkezik. A modern város közterületei közül a legszebbek az Arab Liga Park vagy az V. Mohammed tér. A tengerpart mentén futó Corniche Bulvár a klubok, éttermek, a kikapcsolódás világa. Vacsora, szállás Casablancaban.

4. nap: Casablanca – Rabat – Meknes – Fez
Délelőtt utazás RABAT-ba, a Marokkói Királyság, virágzó, rendezett, elegáns fővárosába. Ismerkedés a főbb látnivalókkal: Követek Kapuja, Mechouar, királyi negyed, Oudayas-i Kasbah. Továbbutazás a királyvárosok következő helyszínére MEKNES-be. Régen, kis túlzással „marokkói Versailles”-ként is említették a helyiek a várost. Moulay Ismail szultán XIV. Lajos kortársa volt, aki egész uralkodása alatt szüntelen építkezéssel igyekezett megvalósítani álmait. A szultán mindenhol ott volt, mindent személyesen ellenőrzött, hiszen közel 36.000 rabszolga, építész, kőfaragó stb. dolgozott az építkezéseken. Ismerkedés a várossal., látogatás a marokkói kézművesség és zene műtárgyait bemutató Dar Jamai Múzeumban, melyet a nagyvezír csodás díszítésű, kertes palotájában rendeztek be. Tovább utazás Fezbe. Vacsora, szállás.

5. nap: Fez
Egész napos (zömmel gyalogos) városnézés FEZ-AL BALI-BAN, Marokkó vallási és kulturális központjában, Medinájában, melynek kb. háromezer kanyargós, keskeny utcája megőrizte VIII. századi hangulatát, és a világörökség részét képezi. A kézművesipar fellegvárában láthatunk szőnyegkészítőket, réz- és fémműveseket, bőrfeldolgozókat, selyemszövőket, textilkészítőket stb. Megcsodáljuk a kék-zöld Bab Bou Jeloud Kaput, a Nejjarine teret szép kútjával és II. Moulay Idriss emlékhelyét. A marokkói építészet díszítőművészetét egy Medreszében, azaz korán iskolában tekintjük meg. Ebéd a szállodában. Felfedezzük a zsidónegyedet, a mellah szép balkonjait, a királyi palota csodás kapuját, Fez-el-Jded és Ville Nouvelle utcáit. Este fakultativ vacsora lehetőség, melynek keretében helyi tipikus fogásokat (pl. Pastilla) kóstolhatunk meg, arab zene kíséretével akár hastáncos is szórakoztathat minket, vagy egy arab esküvő ifjú párjával is megismerkedhetünk. Szállás Fezben.

6. nap: Volubilis – Tanger – Algeciras
Délelőtt látogatás a közeli római kori VOLUBILIS romvárosához, amely a Római Birodalom idején a környék legnagyobb városa volt. A XVIII. század elején a település létezéséről az angol John Windus adott hírt. Tovább utazás az ezeréves, változatos történelemmel rendelkező kikötővárosba, Tangerbe. Kompátkelés a Gibraltári-szoroson Tarifába, majd rövid utazás Algecirasba. Vacsora, szállás.

7. nap: Sevilla
Délelőtt irány Andalúzia székhelye, SEVILLA! A hangulatos város lenyűgöző műemlékekkel ejti rabul a turistákat. Városnézés: Katedrális (a világ harmadik legnagyobb katolikus dómja), Alcazar (a királyok palotája), Mária Lujza park (az 1929-1930-as Ibér-Amerikai Világkiállítás helyszíne), Spanyolország tere a spanyol városokat megörökítő csempeképeivel stb. Vacsora, szállás Sevillában.

8. nap: Cordoba – Granada
Reggeli után utazás CORDOBÁ-ba, amely mind a mai napig megőrizte mór jellegét. Városnézés az egykori mór Kalifátus központjában. A „Nagymecset” (la Mezquita) a nyugati világ második legnagyobb mecsete volt. A 19 hajós, katedrálissá alakított mezquita Andalúzia egyik legjelentősebb látnivalója, a mór építőművészet egyik legnagyobb alkotása. Délután továbbutazás Granadába. Vacsora, szállás.

9. nap: Granada – Budapest
Utazásunk utolsó napján a mesés GRANADA felfedezése vár ránk. A híres spanyol mondás szerint: "Aki nem látta Granadát, az nem látott semmit". A városban számos csodálatos műemlék található és ez a hely a flamenco szülőhazája is. A leírhatatlan szépségű épületeket és a város fantasztikus hangulatát tovább erősíti a Sierra Nevada hegyi környezete. Városnézés, melyből nem maradhat ki az Alhambra, a mór uralkodók rezidenciája, a legcsodálatosabb arab építészeti alkotás az európai kontinensen. Séta a Generalife-ben, azaz a szabályos alaprajzú kertekben, amelyet a nyári palota összeköttetéseként alakítottak ki az 1930-as években. A csodálatos parkban 160-nál is több növényfaj fedezhető fel. Programunk végeztével transzfer a malagai repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre az éjféli órákban.

 

UNESCO Világörökségek:
Spanyolország: 
- Sevilla: katedrális 
- Cordoba: történelmi központ 
- Granada: Alhambra

Marokkó:
- Meknes történelmi városa
- Fez óvárosa
- Marrakesh óvárosa
- Volubilis régészeti lelőhelyei

Ár információk

Teljes ár: 584.600 Ft (495.600 Ft + kb. 89.000 Ft repülőtéri illetékek)

Egyágyas felár: 130.000 Ft

Marokkói belépőjegyek: kb. 60 €, a marokkói fakultatív esti programok:kb. 100 € (Helyszínen fizetendők!)

Spanyol belépők és foglalási díjak, fülhallgató: kb. 110 €. (Helyszínen fizetendők!)

Min. utaslétszám: 26 fő                        

Felár 20-25 fő esetén: 80,- €  (Helyszínen fizetendő!)                         

Árfolyam: 380 Ft/EUR

Egyes látványosságok megtekintése előzetes regisztrációhoz vagy befizetéshez kötött, ezért ezeket mi foglaljuk minden résztvevő számára. Kérjük, legkésőbb a hátralék befizetésével egy időben nyilatkozzanak, amennyiben NEM óhajtanak valamelyik programon részt venni.

A fent említett belépők a következők: 

Granadában az Alhambra: kb. 40 €,
Sevillaban az Alcazar: kb. 15 €, és a Katedrális kb. 11 €, 
Cordobában a Mezquita kb. 13 €. 
Döntésük visszavonhatatlan!

Szervizdíj / borravaló a helyiek számára: 35 €
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza! 
Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 2,8 %

 

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?marokko 

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?spanyolorszag 

 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!
Hírlevél feliratkozás